Presenteren zonder koude rillingen?

Hoe doe je dat; zoveel presentaties geven zonder koude rillingen of klotsende oksels te krijgen?
Door te presenteren over een onderwerp waar je warm voor loopt!
DSC_5263
Wij mogen tijdens ons verlof veel presentatie`s geven over ons werk en leven in Papoea-Nieuw-Guinea. In april staan er bijvoorbeeld 21 presentatie`s gepland op Bijbelstudiekringen en scholen . En daar lopen we écht warm voor; het is prachtig om te kunnen vertellen over ons dagelijks leven en werk in een land ver weg. Maar misschien spreken de foto`s en filmpjes in onze presentatie`s nog wel meer.

 

DSC_5276

 

We hopen door het geven van presentatie`s onze passie en roeping over te brengen. Ook bij jongere generaties. Op dit moment zijn we aan het brainstormen over workshops die we mogen geven op een middelbare school en er borrelen genoeg ideeën op! Zullen we de jongeren een PNG`se feestmaaltijd laten klaarmaken op een traditionele manier met stenen in de grond? Of hen een Bijbeltekst laten vertalen? Een vuurtje leren stoken van vochtig hout zoals dat in de tropen vaak het geval is? Of hen super snel leren boomklimmen zoals PNG-ers dat doen?
Wat voor workshops het uiteindelijk gaan worden houden we nog even geheim.

Margret heeft samen met David en Talitha een presentatie verzorgd voor een zondagschool. Samen gaven ze die presentatie aan de kinderen op de zondagsschool. De kinderen genoten van de verhalen maar vooral een filmpje van een lokale welkomst dans van de Papoea Nieuw Guineeers was een hit… Hilariteit alom toen de zondagsschool kinderen de dans, muziek en kleding zagen. Het lokte reacties uit zoals: ‘doen ze dat écht of is dat nagemaakt?’

DSC_5286Tot hun verrassing kregen Margret, David en Talitha na de presentatie een waardecheque overhandigd. Dat geld was door de kinderen van de zondagsschool bij elkaar gespaard; zo was deze jonge generatie al betrokken bij zendingswerk.

Nieuwsgierig geworden?! Wil jij ook één van onze presentaties bijwonen?
Save the date! Donderdag 26 april staat een presentatie gepland!
Inloop vanaf 19:30 en we starten om 20:00u.
Goede Herderkerk, Jan Seppenplein 70 in Barneveld.

DSC_5293