I believe I can fly!

Een groet vanaf de andere kant van de wereld. And yes; we believe we can fly: na alle vliegreizen die we gehad hebben!

David en Talitha stappen in voor de laatste vlucht naar Cairns

David en Talitha stappen in voor de laatste vlucht naar Cairns

Dinsdag 12 januari zijn we uit Nederland vertrokken met onze 4 kids en 6 koffers. Familie bracht ons weg en zwaaide ons uit. Niet het leukste moment voor ons en onze familie. Ook dat hoort bij het leven als missionarys…

We kregen geld om wat te eten op het vliegveld en dat hebben we gedaan; patat! Bedankt gever, het was een feestje voor de kids!

Onze eerste vlucht was vanuit Amsterdam naar Helsinki. Als je enige topografische kennis hebt zal dat je verbazen maar dat was goedkoper dan een rechtstreekse vlucht naar Singapore. In Zweden hebben de kids nog sneeuw gevoeld bij een buitentemperatuur van -15 graden. Brrrrr…. Gauw weer vliegtuig nummer 2 instappen en warmere oorden opzoeken; Singapore! Na 11,5 uur vliegen kwamen we daar aan. Na wat struggles over onze visa voor Australie konden we in vliegtuig nummer 3 stappen voor een vlucht naar Port Moresby, de hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea. Tijdens deze vlucht konden we gelukkig slapen en de kids deden lekker mee. Na ruim 6 uur zijn we geland en begon het lange wachten op de airport voor onze vlucht naar Cairns. Vliegtuig nummer 4 was maar een korte vlucht van 1,5 uur. Met een taxibusje naar het missionary guesthouse: ein-de-lijk! We zijn gearriveerd op onze voorlopige bestemming, een appartementje met klein zwembad bij het guesthouse. Dankbaar dat we veilig in Cairns zijn! De reis met onze kids is enorm meegevallen; er hebben zoveel mensen gebeden voor een goede reis en hun gebed was krachtig!

Bepakt en bezakt op Singapore

Bepakt en bezakt op Singapore

De volgende uitdaging wachtte op ons: het overkomen van de jetlag.. Dat viel nog niet mee. Wij waren er snel overheen, David en Talitha hadden na 2 dagen ook de slag te pakken maar Rania en Ilja waren behoorlijk de kluts kwijt. Nu, 6 dagen later, lijken zij het nieuwe ritme ook op te pakken. Er is een tijdsverschil van 9 uur.

P1130126

Wat we allemaal doen hier? Zwemmen. Het is hier zoooo hot! En genieten van ons gezin want dat schoot er een beetje bij in, de laatste weken in Nederland door alle drukke voorbereidingen. Verder moeten we nog wat werk afhandelen zoals uitschrijven uit Nederland. Cairns is een mooie stad met een prachtig park, een groot gratis zwembad en speelwaterpark voor kinderen. We zijn blij dat we deze dagen hebben om bij te komen en te genieten van de rust. Zodat we uitgerust aan de Pacific Orientation Course in Papoea Nieuw Guinea kunnen beginnen! A.s. maandag vliegen we met 2 korte vluchten naar Madang waar die cursus gegeven wordt. Daar zullen we 3 maanden verblijven en hopen we heel veel over de taal en cultuur te leren. We zien er naar uit, spannend maar we hebben er ook heel veel zin in!

In het zwembad bij het guesthouse brengen we heel wat uurtjes door!

In het zwembad bij het guesthouse brengen we heel wat uurtjes door!