Ananas en mais

We zijn weer in PNG! En dus kopen we onze groenten en fruit weer op de lokale markt.

IMG-20180725-WA0008

Margret is de inkopen met een vriendin naar Kainantu geweest, een plaatsje in de buurt van ons centrum Ukarumpa. Daar heeft ze flink wat inkopen gedaan op de markt, waaronder ananas zoals zichtbaar op de foto. Weet je trouwens dat het ongeveer twee jaar duurt voordat een ananas plant vrucht draagt nadat hij gepoot is? Dan kun nagaan hoeveel ananas planten deze vrouw in haar tuin heeft staan!  Wij hebben ze lang geleden ook gepoot in onze tuin en de eerste planten dragen nu een heel klein vruchtje!

IMG-20180725-WA0007

Als grote verassing bij thuiskomst in PNG konden we een `mais business` beginnen. De tuin lag er keurig bij, met dank aan onze tuinman. De groentetuin was de verassing; die stond vol met mais. Onze tuinman vond het maar niets dat onze groentetuin leeg stond tijdens ons verlof en had die dus vol mais gepoot! Het resultaat: heel veel mais, rijp om te eten. Dus wie mais wil eten mag het komen plukken. Biologischer kan niet J!

20180717_152111

IMG-20180725-WA0009